HelixLab hu/en Cégeknek Tanulóknak Történetek

Gyakori kérdések

GYIK

Lányoknak is van esélyük?


Sajnos Magyarországon nagyon kevés nő dolgozik ezen a területen, pedig nagy szükség lenne rájuk. Sok olyan feladat van, ahol a nők sokkal jobban tudnak érvényesülni, mint a férfiak, mégis valamiért az informatikát még mindig a fiúk sportjának tekintik, pedig ennek rég nem így kellene lennie!

Mik a felvételi követelmények?


A felvételi egy egyszerű szóbeli elbeszélgetés, ahol felmérjük leendő hallgatóink nyelvismeretét és informatikai kompetenciáit. Ez nem azt jelenti, hogy csak a legjobbak kerülnek be a kurzusra! Célunk, hogy az informatikát minél szélesebb körben oktassuk, így a felvételi sokkal inkább a jelöltek megismeréséről, mintsem a teszteléséről szól. A felvételi követelménye mindössze érettségi bizonyítvány, vagy azzal egyenértékű matematikai ismeretek és nyelvtudás.

Meddig tart a képzésünk?


A képzések általában 4 hónapig tartanak, heti kétszer két órában. Az órák között a tanulók valós projektekből kiragadott feladatokat kapnak, amiket egyedül kell megoldaniuk a kiadott szakirodalom felhasználásával.

Nyelvtudás szükséges?


A képzés során több irodalmat is fel kell dolgoznod, melyek többsége angol nyelvű, így minimális angol tudás nem hátrány. Ha németes vagy, akkor se csüggedj, hiszen a régióban rengeteg munkalehetőség vár rád angol nyelvismeret hiányában is.

Nem megy a matek, így is van esélyem?


Tévesen elterjedt teória, hogy a programozáshoz kimagasló matektudás kell. Itt az ideje, hogy levetkőzzük az alaptalan sztereotípiákat a sötét szobában ülő, szemüveges, üdítőt szürcsölgető „programozók”-ról, és rájöjjünk, hogy ez a hivatás kortól, nemtől és matektudástól független! Így van, TE is lehetsz programozó, sőt, nem is akármilyen!

Hol kapok munkát?


Az informatika az a terület, ahol nem kell sem külföldre, sem Budapestre költöznöd a több fizetésért! Miután levizsgáztál lehetőséget kapsz, hogy egy helyi cég felvételi feladatát is megoldd, így az oklevél megszerzése mellett rögtön állásinterjúra is hívhatnak!

Kurzusaink

„Ha meg tudod álmodni, meg is tudod valósítani” ⚊Walt Disney.
A megvalósításhoz a kezdőrúgás itt van!

Visszajelzések hallgatóinktól

Ferenc

avatar2

Barátságos, családi hangulatban teltek az órák. Jó stílusban, érthetően próbáltátok átadni a tudást. Nyugodt, a tanuláshoz szép, rendezett környezetet biztosítottatok.

avatar3

Réka

A tanfolyam hozzásegített egy jobb munkahely elnyeréséhez. Akiket komolyan érdekel a programozás az a tanfolyamon elhangzottak és az otthoni gyakorlással egy biztos alapot kaphatnak a 4 hónap alatt, amelynek végén egy vizsga segíti a tanulókat, hogy tudásukat felmérjék, önmaguktól képesek legyenek egy feladat megoldására.

Tamás

avatar2

Ami mindenképpen pozitív, az a tanárok nálam. Nagyon jól tanítottak, magyaráztak, szóval ez mindenképp erőssége volt a képzésnek.

avatar2

Gergő

Szinte teljes egészében gyakorlati alapismereteket kaptunk, a tanfolyam végére képesek lettünk egy komplett, böngészőben futtatható webalkalmazást létrehozni, és egy erős alapot kaptunk, hogy akár önálló tanulással is tovább fejlődhessünk.

Sztorik

Vess egy pillantást, hova vezet az utunk!